Det finns flera saker att ta ställning till när du ska välja ett golv.  Se närmre på alla möjligheter som finns och du kommer att få ett golv att glädjas över i många år.

Golven sorteras efter en rad egenskaper som till exempel storlek, antal kvist, färgvariation, trästruktur, mönster med mera. Här hittar du en översikt över våra sorteringsklasser. 

Bearbetning av parkett

Det finns många olika tekniker för att ge golvet en särprägel- infärgning, borstning, v-fog och handskrapning av ytan.

De olika träsorterna har alla sin egen identitet och ger ditt golv sitt unika utseende. Träslagen har olika mönster och färgtoner och några träslag är starkare än andra.

FAQ

Vanliga frågor om val, installation och underhåll av parkett.

Goda råd om hur du bäst sköter om ditt parkettgolv och vad du ska göra om olyckan är framme.

För att ge 1-stavs parkett det klassiska plankutseendet produceras de ofta med v-fog på lång och kortsida. En v-fog är en liten fasad kant på lång och/eller kortsidan av parketten för att framhäva skarvarna. Storleken på v-fogen kan variera från produkt till produkt. Vissa parkettplankor har v-fog endast på långsidan (V2), medan andra har både på lång och kortsida (V4).

SAGA Parkett har flera olika behandlingar. Mattlack, lack eller olja. Välj den yta som passar just dina behov.

När man ska välja ett parkettgolv är det flera faktorer man bör väga in och ta ställning till. Det är ett stort utbud att välja från. Först och främst är det viktigt att tänka på din stil, dina behov och vad du tycker om.